přírodní antibiotikum, hřebíček, skořice, koriander

Přírodní antibiotikum

I když to venku dnes vypadá, jako by nám už jaro klepalo na dveře bacily stále řádí kolem. Kamarádka se mne ptala, zda nemám nějaký zaručený recept, jak zastavit začínající nachlazení a škrábání v krku. Mám! A několik 🙂.
 
Přírodní antibiotikum
 
Recept: 
Svaříme 8 hřebíčků, 1 skořici (nebo 1/2 mleté skořice) a koriandr. Poté přecedíme a pijeme 3x denně horké po lžičkách. Výborně zabírá na škrabání v krku a posiluje imunitu.
Ten kdo chce udělat pro sebe ještě něco navíc, pravidelně si připraví svačinku z nastrouhaného jablka a česneku.
 
 

2 názory na “Přírodní antibiotikum”

  1. Zdravím, a jsu rád, že je nás stále víc co tvoří s láskou a přírodou. Nu možná znáte i toto.
    Mám i já celkem si myslím že dost poznatků z přírody a bylinky mám doma stále. A jeden co nej Nejúčinnější forma použití je oregánový olej, nejpotentnější olej na světě. Působí totiž nejen na baktérie, ale i proti virům a plísním. Výborně účinkuje i na bolesti a záněty. Když jsem se začal zajímat před léty tak mi přišlo i toto, a nej je samozřejmě mít svůj, doma vypěstováno oregáno. Tento olej působí proti patogenním bakteriím, aniž by škodil užitečným bakteriím v lidském těle. Zároveň má protivirové a protiplísňové účinky, takže je vlastně kombinací tří léků v jednom a předčí běžné průmyslové léky, neboť nezpůsobuje žádnou rezistenci na antibiotika.

    Jeho klíčovou složkou s antimikrobiálními vlastnostmi je carvacrol. A výroba je jednoduchá. Postup: Oregano omyjeme a osušíme. Vložíme do skleněné nádoby a zalijeme slunečnicovým olejem, tak aby oregano bylo zcela zalité olejem. Olej necháme odstát dva dny, pak láhev vzduchotěsně uzavřeme a uložíme na tmavé místo. Po dvou týdnech oregano vyjmeme. Takto připravený olej vydrží celý rok. Dávkování oreganového oleje: Obvykle se doporučuje dvakrát denně půl kávové lžičky – ráno a večer. Dnes už o oregánu je toho i dost na netu.

    1. Dobrý den, moc děkuji za užitečný komentář. Bydlíme u lesa a oregáno pravidelně sbírám v přírodě. Nepěstuji si ho tedy doma, ale tady roste všude kolem jako plevel. Používám ho hlavně jako bylinku k vaření a květy na čaj. Krásný tip, zkusím vyrobit i váš olej a pak zveřejním, jak se povedl, děkuji

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *